ISO 9001

Een jaar en 10 dagen na onze start als gezinshuis hebben we de auditor van het “Keurmerkinstituut” op bezoek gehad. En vandaag 3 oktober kregen we en het certificaat van het “Keurmerkinstituut” en het certificaat “Keurmerk Gezinshuizen”.

We hebben op weg naar deze mijlpaal heel wat documenten moeten opstellen en een aantal intensieve gesprekken mogen voeren. We kunnen wel stellen dat het een leerzame periode was. Vanaf nu mogen we ons officieel “een gecertificeerd gezinshuis” noemen. Voor ons alle reden voor dankbaarheid

Klussen

Wauw! Zeven kerels … Zeven uur

Donderdag 1 oktober kregen we de sleutel van wat “Gezinshuis Joppe” zal gaan worden. Met het oog op onze kinderen wilden we, de prachtig aangelegde tuin, grondig aanpakken.  De vorige eigenaars hadden een grote vijver van ongeveer 1,20 meter diep aangelegd met daaromheen grindpaden. De vijver lag midden in de tuin en nam ongeveer de helft van de tuin in beslag.

Maar ja … zo’n vijver is niet heel handig als je een gehandicapt jongetje van zes hebt rondlopen, die ervan houdt om met en in water te spelen.
Bovendien is het idee van grind ook niet heel handig, vooral niet als hij het in handen krijgt. Daarom wilden we de hele tuin dan maar grondig aanpakken.

Toen Remmelt, de dag van de sleutel overdracht, in de tuin aan de slag wilde en de eerst lading grind weg kruidde, zonk hem de moed hem wel een beetje diep in de schoenen. Wat een uitdaging zou dit worden.  Maar binnen de gemeente was een oproep gedaan voor vrijwilligers en daar hadden een aantal gemeenteleden zich aangemeld.  Donderdagavond bleek een zevental mannen klaar te staan om vrijdag en zaterdag te komen helpen in de tuin. Vrijdagochtend half negen stapten de eersten de tuin binnen en het werk begon.

Met dankbare verbazing mocht Remmelt meehelpen en zien hoe heel de tuin onder handen werd genomen. Een enorme stapel groen en een berg grind kwam op de oprit te liggen.  Eind van de middag werden beide stapels weggebracht.

Binnen zeven uur was heel de tuin veranderd … zeg maar kaalgeplukt. Nu kan worden begonnen aan het opnieuw inrichten van de voor en achtertuin zodat het een kindvriendelijke tuin wordt.

Alle vrijwilligers die dit voor elkaar gekregen hebben: hartelijk bedankt. Een blij en vooral ook een bijzonder dankbare Remmelt zit aan de keukentafel dit te schrijven.

Website online

U hebt ons gevonden! Wat fijn dat u onze website bezoekt. Kijk rustig rond. Wij zijn er erg blij mee. Zelf hebben we eigenlijk helemaal geen verstand van websites bouwen, we zijn dan ook blij dat Luuc Teuben deze site voor ons heeft willen bouwen. Op deze manier hopen we u een beetje op de hoogte te houden van ons gezinshuis Joppe.

Het is zover

November 2019 kreeg onze droom een eerste impuls. En toen ging het hard. Na een eerste contact met Gezinshuis.com hebben we in sneltreinvaart het screenings traject doorlopen. 28 februari kregen een flitsbezoek van onze coach … we mochten onder de vlag van Gezinshuis.com een gezinshuis starten.

Enthousiast wilden we met onze coach contact leggen met een passende zorgaanbieder … en toen ging Nederland in “lock down”, de Corona legde ook deze activiteit stil. Wat een teleurstelling, we hebben graag voor de zomer van start willen gaan. Achteraf blijkt deze pas op de plaats ons goed te hebben gedaan.

Vlak voor de zomervakantie kregen we de match met de zorgaanbieder “Careander”. Met hen gaan we verder.

Vanaf 17 augustus is het officieel … we kunnen starten als gezinshuis Joppe!

Startkwalificatie

Voordat we als gezinshuis van start mochten gaan moesten we aan een aantal voorwaarden voldoen. Vrijdag 14 augustus 2020 kregen we te horen dat wij aan de “startkwalificatie” voldoen en dat we kinderen mogen opvangen.

De eerste stap op weg naar het behalen van het gezinshuis keurmerk is gezet. De komende tijd zullen we daar mee aan de slag gaan.

Een nieuwe woning

Omdat Remmelt met zijn werk als predikant gaat stoppen, zijn we op zoek gegaan naar een geschikte woning voor ons gezinshuis. Wat zijn we blij dat het ons vrij vlot lukte om een woning te vinden … en ook nog eens heel dicht in de buurt: Frederikshoeve 13.

1 oktober 2020 is het zover. Dan krijgen we de sleutel en kan het klussen beginnen. We zijn nu alvast maar begonnen om in onze huidige woning al wat spullen “weg te werken”. Verhuizen is een mooi moment om eens goed door al je spullen te spitten en een grootdeel ervan weg te doen.